Vam je toča poškodovala vozilo in ne veste kaj storiti? 😱😰

Smo vodilni po izkušnjah na področju poškodb karoserije in specialisti za popravila od toče.

Za popravila udrtin od toče in drugih karoserijskih popravil na vašem avtomobilu se obrnite na nas! Za vse informacije smo dosegljivi na telefonsko številko:

+386 40 219 920

Združujemo področje znanja klasičnih popravil (kleparsko-ličarskih) z »hladnimi popravili« brez lakiranja – PDR (paintless dent repair).

NASLOV;

Vrhovci cesta V/6
1000 Ljubljana
Slovenija

Obvladujemo popravila udrtin toče!

Toča lahko v zelo kratkem času povzroči ogromno škode.

Toča je vremenski pojav, ki povzroča strah pri prav vsakem lastniku avtomobila. Popravila udrtin toče pa so po navadi draga in zamudna. Toča je predvsem nevarna, če smo na poti in je vidljivost slaba, vozniki pa panično ustavljajo pod avtocestnimi nadvozi in v predorih. To lahko pripelje do hudega verižnega trčenja.

Ravnajte pametno in, če vas na cesti ujame toča razsodno nadaljujte z vožnjo oz. ustavite kjer je to 100% varno. Za potencialno popravilo od toče pa bomo poskrbeli mi!

Ko začne padati toča, zaradi lastne varnosti ne tvegajte svojega življenja s pokrivanjem avtomobila. Parkiranje avtomobila pod drevesa pa vam lahko naredi ogromno uslugo ali pa še večjo škodo? Krošnje dreves zmanjšajo moč udarcev ledenih zrn – po drugi strani pa lahko pride do večjih poškodb zaradi lomljenja vej.

Hitra in zanesljiva popravila udrtin toče

Nič ne skrbite – prav vsaka poškodba zaradi toče je popravljiva! Popravilo od toče pri nas opravimo hitro in brezhibno.

Vsakemu lastniku avtomobila je v interesu, da bi bilo njegovo vozilo vizualno privlačno, zanesljivo in varno za uporabo. Zato stremimo k temu, da avtomobil zaščitimo pred neželenimi dejavniku.

V primeru toče, ko to ni mogoče – pa smo tukaj na voljo mi. Nobena popravila avta od toče nam niso tuja!

Velik prihranek časa

Tudi najbolj zapletena popravila udrtin se običajno zaključijo isti dan, ko so se začela. To je veliko manj kot po navadi trajajo tradicionalna popravila v avtokleparski delavnici.

Stroškovna učinkovitost

Naše stranke v povprečju prihranijo med 45% in 60% zneska v primerjavi z preostalimi avtokleparskimi delavnicami. Stroški popravila udrtin brez barve so običajno nižji od odbitka vaše zavarovalnice.

Izjemni rezultati

Popravilo udrtin brez lakiranja povrne karoserijo vašega vozila v izjemno prvotno stanje. To povečuje ohranjenost in vrednost vašega vozila.

Naši mojstri z večletnimi izkušnjami bodo poskrbeli za prav vsako udrtino od toče na vašem avtomobilu.

Kontaktirajte nas glede popravila avta od toče!

Brez zadržkov nas kontaktirajte! Z veseljem se bomo odzvali vašemu sporočilu in vam svetovali glede popravil raznih udrtin ali poškodb od toče.

+386 40 219 920

Sodelujemo z večino zavarovalnic (Generali, Sava, Allianzz) v Sloveniji pri katerih lahko zavarujete vaše vozilo.

Pridemo tudi na dom in popravilo od toče opravimo kar na vašem domačem dvorišču ali garaži!

Kaj storiti, če vas med vožnjo ujame neurje s točo?

Če vas na cesti ujame neurje s točo, storite naslednje, da boste varno prispeli na cilj.

Takoj zmanjšajte hitrosti in bodite pozorni na vozila okoli vas na cesti, ker drugi vozniki morda ne vedo, kako se odzvati, ko udari neurje s točo.

Pustite trikratno običajno varnostno razdaljo od vozila pred vami, da se izognite trčenju.

Če se imate namen umaknite s ceste, to storite varno. Hitrost udarca toče je večja na premikajočem se predmetu, zato je vaš avto v večji nevarnosti, ko se premika. Če imate možnost zavijte v parkirno hišo ali kakršno koli podobno mesto, ki nudi zavetje za vaš avto.

Če nimate možnosti, da se umaknete na varno pred točo, poskrbite, da bo avto popolnoma izven prometnih pasov in izven vozišča.

Avto obrnite tako, da toča zadane vetrobransko stekle in ne stranska ali zadnja okna, ki se lahko lažje razbijejo. Vetrobransko steklo je namreč ojačano, da bolje prenese veter in udarce toče.

Ostanite v vozilu. Hitro premikajoča točo lahko zlomi steklo in poškoduje kovino, tako da lahko še bolj poškoduje vas in vaše potnike. Če je mogoče, lezite z obratom stran od okna. Če imate v avtu plašč ali odejo, ju uporabite za zaščito obraza in glave.

Kako lahko preprečimo potencialno škodo zaradi toče?

Če želite v prihodnosti ohraniti vaš avto na varnem, obstaja nekaj načinov za zmanjšanje tveganja škode zaradi toče.

– Avto imejte v garaži ali pod nadstreškom, da ga zaščitite pred neposrednimi poškodbami. Tako, da hitro počistite svojo garažo in naredite prostor za vašega jeklenega konjička!

– Nimate garaže? Potem pa lahko uporabite avtomobilske prevleke ali odeje za zaščito vašega vozila pred manjšimi praskami v blagih nevihtah. Upoštevajte, da tudi prevleke za avtomobile proti toči, zasnovane za to, ne morejo zagotoviti, da bo vaše vozilo ostalo brez prask. Odvisno je tudi od velikosti toče, hitrosti vetra in drugih dejavnikov.

– Tudi nekaj preprostega, kot je preparkiranje avta na drugo stran stavbe, da ga zaščitite pred vetrom, lahko zmanjša škodo.

– Kadar koli se na poti srečate z nevihto, ga parkirajte nekam, kjer ga je mogoče zaščititi pred nevihto.

Kako opazimo poškodbe zaradi toče na avtomobilu?

Vsako vozilo, ki ga med neurjem pustimo na prostem, je potencialno občutljivo na poškodbe. To je pogosto očitno, včasih pa so poškodbe opazne šele, ko avto natančno pregledate. Ko se vreme po hudi nevihti zjasni in je varno iti na prosto, preglejte avto za najpogostejše znake poškodb zaradi toče.

– Velike ali majhne vdolbine na pokrovu, vratih, stranskih vratih ali prtljažniku – te poškodbe običajno niso enotne, morda ne poškodujejo barve in morda ne prekrivajo celotnega vozila.

– Razpokano ali razbito vetrobransko steklo, okna ali ogledala

– Poškodbe zaradi vode v notranjosti vozila zaradi razbitih steklenih delov

– Manjkajoča ali poškodovana stranska ogledala

– Če niste prepričani, ali je škoda na vašem vozilu povezano s točo pa nas kontaktirajte in naredili bomo oceno za vas!

Preverite poškodbe in posnemite slike!

Pomembno pravilo! Če najdete eno vdolbino, jih je verjetno še več. Z natančnostjo preglejte prav vsak del vašega avtomobila. Najboljši način, da s prostim očesom vidite poškodbe od toče je, da se površini čim bolj približate. Postavite se tako, da vam oči počivajo tik ob površini plošč. Sprostite oči in počasi preglejte površine od enega konca do drugega. Ta tehnika najbolje deluje na vodoravnih površinah, kot je havba, prtljažnik in streha.

Slikajte! Nekatere poškodbe zaradi toče je zelo enostavno opaziti s prostim očesom. Če je poškodba zaradi toče očitna, izvlecite mobilni telefon iz žepa in jo fotografirajte. Fotografirajte vsako stran posebej. Ko to storite, ne samo, da dokumentirate škodo, temveč ga časovno tudi ovekovečite. Na ta način imate trden dokaz, če se vaša zavarovalnica odloči dvomiti o veljavnosti datuma nevihte.

Te slike so prav tako koristne za nas! Saj nam pomagajo pri lažjem pregledu škode avta zaradi toče.

Ocenjevanje velikosti toče

Velikost toče se pogosto lahko oceni s primerjavo z znanim predmetom. Večina neviht s točo je sestavljena iz mešanice različnih velikosti in le zelo največje velikosti toče predstavljajo resno tveganje za ljudi, ki jih ujamejo na prostem.

Grah – 0,6cm
Frnikula – 1,2cm
Cent – 1,9cm
Nikelj – 2,2cm
Kovanec – 2,5cm
Žogica za ping pong – 3,8cm
Žogica za golf – 4,4cm
Teniška žoga – 6,3cm
Baseball žogica – 7cm
Grenivka – 10cm
Softball žogica – 11,4cm

Mnenja naših strank

“Mitja, Komenda”

To pomlad sem imel smolo, da me je ravno zajela največja toča, kar jo pomnimo v naših krajih 😓 Ker bi na zavarovalnico čakal več kot mesec dni samo za pregled, sem se odločil, da po internetu pogledam kako lahko udrtine od toče hitreje popravim. Našel sem spletno stran Boomerang PDR, kjer sem se posvetoval s Tinetom. Tine mi je dal rok popravila v 14 dneh – pripeljal pa se je kar k meni domov, zadevo pa uredil v manj kot enem dnevu in tako nisem niti 1 dan ostal brez vozila. Cena za popravilo od toče je bila nizka, zato sem se odločil, da ne čakam na zavarovalnico 😎

“Katja, Sežana”

Mudilo se mi je zaradi tega, ker sem morala prodati svoje vozilo. Boomerang mi je popravilo vozilo od toče v enem dnevu. Avto je bil naprodaj in, ker je bilo popravljeno brez ličarskih popravil, ni izgubil cene in sem ga prodala po željeni prvotni dogovorjeni ceni. TOČA NIČ MI VEČ NE MOREŠ! 😂😂

“Sandra, Medvode”

Ravno sem kupila nov avto in, ker je letos toča klestila kar dvakrat sem potrebovala hitro in dobro popravilo od toče! Zadevo so pri Boomerang PDR uredili v enem tednu od prvega kontakta brez kakršnihkoli ličarskih popravil. Priporočam za kakršnakoli popravila udrtin toče! 🥰

“Neža, Logatec”

Ko sem prvič videla avto sem se zgrozila!! Na srečo so na pomoč priskočili pri Boomerangu in končno je moj avto zopet kot nov! Veliko škode je bilo na strehi, haubi in tudi na levem boku. Vse udrtine od toče so lahko popravili in še isti dan sem ga dobila nazaj.. Res sem navdušena!

“Dejan, Strane”

Zrihtal so mi ga, k da nč ni blo! Delov ni blo treba zamenjat, ker so res vse zrihtal. Za vnaprej pa vseeno razmišljam o novem nadstrešku, hehehehe 😅

“Uroš, Kamnik”

Ni prvič, da me je ujela toča… Tokrat so bili udrtine na avtu res jasno vidne in še ogromno jih je blo 🙄 Pri Boomerangu so vrhunsko zrihtali moj avto – zdaj izgleda še bolje kot prej😋

“Maja, Ljubljana”

Že večkrat sem morala avto peljati na popravilo zaradi toče… in nikoli prej nisem bila tako zadovoljna s storitvijo kot pri Boomerang PDR. Hitro & učinkovito! 😊